Biokemisk diagnostik ved akut koronart syndrom i Danmark 2008

Der har siden 2001 været gennemført et internationalt samarbejde for at sikre ensartet diagnostik af Akut Koronart Syndrom (AKS) (dansk: formodet hjerteblodprop). Samarbejdet blev gennemført i form af arbejdsgruppen: »Joint ESC (European Society of Cardiology)-ACC (American College of  Cardiology)-American Heart Asscociation (AHA)-World Heart Federation (WHF) Global Task Force for Redefinition of Myocardial Infarction«. Resultatet af samarbejdet blev publiceret i 2007 i form af en præcisering af de diagnostiske krav i forbindelse med Akut Koronart Syndrom.

Denne vejledning dækker den meget dominerende biokemiske diagnostik (blodprøver) ved Akut Koronart Syndrom. Hensigten er at ensrette diagnosen af akut myokardie infarkt (AMI) og give brugeren en let mulighed for at introducere en hjertespecifik biomarkør og diagnostisk grænseværdi på danske hjerteafdelinger.

Bemærk: Denne rapport er fra 2008, og er siden erstattet af en guideline fra ESC som er endorset af Dansk Cardiologisk Selskab.

Rapportinfo
DCS vejledning 2008 . Nr. 3

ISBN: 978-87-92010-08-7

Forfattere:

Dansk Cardiologisk Selskab
Jan Ravkilde, Birgit Jurlander, Lone K. Andersen og Rolf Steffensen.

Dansk Selskab Klinisk Biokemi
Bo Jørgensen, Poul Jørgen Jørgensen, Lars Ødum og Marianne Benn.

Andre rapporter

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK