Diabetes og hjertesygdom

Diabetes har en høj og stigende forekomst, og det skønnes, at der aktuelt er 230.000 patienter med type 2 diabetes (T2DM) i Danmark. Hertil kommer et antal endnu udiagnosticerede tilfælde. Patienter med diabetes antages at have en dødelighed, der er ca. dobbelt så høj som baggrundsbefolkningen, primært på grund af tidlig hjertekarsygdom. Diabetes er hyppig ved kronisk iskæmisk hjertesygdom, akut koronart syndrom og hjertesvigt, idet op mod 50 % har enten kendt diabetes, eller diabetes opdaget i forbindelse med indlæggelse for hjertesygdommen. Den væsentligste behandling af patienter med diabetes, såvel med som uden erkendt kardiovaskulær sygdom, er modifikation af risikofaktorerne. Rapporten giver mål for behandling og vejledninger vedrørende livsstilsændringer, aggressiv blodtryksbehandling samt reduktion af LDL-kolesterol, behandling mod blodpropper og rehabilitering.

Bemærk: Denne rapport er fra 2008, og kan derfor indeholde anbefalinger der ikke længere er gældende. Det anbefales at orientere sig i nyeste anbefalinger i NBV samt i Guidelines fra ESC som er endorset af Dansk Cardiologisk Selskab.

Rapportinfo
DCS vejledning 2008 . Nr. 2

ISBN: 978-87-92010-07-0

Forfattere

Fra Dansk Cardiologisk Selskab:
Hans Erik Bøtker og Per Hildebrandt

Fra Dansk Endokrinologisk Selskab:
Kim Brixen og Ole Snorgaard

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK