Covid-19 og hjertekarsygdomme - Efterårsmøde i DCS

Året 2020 er præget af en global pandemi med corona-virus (COVID-19). Det har givet anledning til store forandringer i vores kliniske hverdag. En stor del af os er involveret direkte i behandling af inficerede patienter og specielt involveres vi, når COVID-19 patienter også har kardiologiske eller kardiovaskulære problemstillinger.

Denne pandemi har også udløst et stort antal kardiologiske forskningsprojekter med fokus på både kliniske data og epidemiologiske data samt kliniske forsøg, der omhandler mulig behandling. DCS bestyrelse har besluttet at tematisere vores efterårsmøde, der afholdes den 22. oktober 2020, omkring disse nyopstartede forskningsprojekter.
Der er så mange projekter, at præsentationer af alle projekter ikke vil være muligt. Der indkaldes derfor abstracts, der omhandler COVID-19 projekter med udgangspunkt i kardiologien.

Abstract indsendes elektronisk via cardio.dk.

Abstracts forventes ikke at indeholde resultater, men derimod en beskrivelse af projektet og en time-line for, hvornår resultater forventes klart.

I oktoberudgaven af cardiologisk forum bliver temaet COVID-19 og dansk kardiologi. Udover en mulig præsentation ved efterårsmødet, vil de indsendte abstracts og artikler til temaet publiceres i dette nummer af cardiologisk forum.

Vi håber på så stort og bredt respons som overhovedet muligt

Indkaldelse af abstracts vedr. igangsatte forskningsprojekter om Covid-19 og hjertekarsygdomme.

Regler for abstracts

Der kan indsendes flere abstracts pr. forskningsgruppe. Abstracts udfærdiges på dansk eller engelsk, og må maksimalt indeholde 200 ord. Titel og figur/tabel medregnes ikke. Der må desuden vedhæftes 1 figur eller indsættes 1 tabel. Forskningsgruppens forfattere anføres.

Det er en betingelse for indsendelsen, at der er stor sandsynlighed for at kunne præsentere resultater af en undersøgelse til præsentation på efterårsmødet den 22. oktober 2020.

Elektroniske indsendelsessystem

Du indsender dit abstract via vores elektroniske system her: https://www.cardio.dk/mine-abstracts. Du skal være logget ind med dit personlige brugernavn og adgangskode for at kunne tilgå dette system. Du kan også finde funktionen "Mine abstracts" ved at klikke på knappen "Min profil" øverst på siden (når du er logget ind).

Deadline for indsendelse af abstracts er 22. juni 2020 kl. 12:00

Bedømmelse af abstracts

Abstracts vil blive bedømt at en komite bestående af udvalgte arbejdsgruppe og bestyrelsesmedlemmer der tildeler hvert abstract points efter bl.a. originalitet, videnskabelige indhold, klarhed i fremstillingen og potentielle kliniske impact. De enkelte abstracts udvælges på baggrund af deres samlede score til præsentation. De enkelte scores offentliggøres ikke.

Du kan rette i dit abstract lige så mange gange du ønsker frem til deadline, hvorefter det automatisk indsendes til bedømmelse.

Retraktion af abstracts

Før deadline

Såfremt du ønsker at trække dit abstract tilbage, kan du før deadline gøre dette ved at logge på "Mine abstracts" og klikke på skraldespandsikonet til højre for det pågældende abstract.

Efter deadline

Såfremt du efter deadline skal du skrive til webmaster@cardio.dk og bede om at dit abstract trækkes tilbage.

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK