Udredning af patienter mistænkt for kronisk iskæmisk hjertesygdom

Mulighederne for udredning af patienter mistænkt for stabil angina pectoris har undergået en betydelig udvikling inden for de seneste år. Der er derfor behov for fagligt funderede anbefalinger af hvorledes dette bør udføres i Danmark. Holdningspapiret er udarbejdet med henblik på at sikre høj kvalitet, afbalanceret ressourceforbrug og lægefagligt velfunderet udredning af denne patient gruppe.

Holdningspapiret indeholder praktiske anbefalinger omkring relativ vægtning af symptomer og prognose i forhold til valg af udredningsstrategi. Desuden angives prioriteret brug af de aktuelt anvendte undersøgelse modaliteter (arbejds-test, stress-ekkokardiografi, myokardiescintigrafi, Hjerte-CT, Hjerte-MR og KAG/FFR) afhængig af konkrete kliniske scenarier og særlige grupper af patienter.

Rapportinfo

Forfattere:
Axel Diederichsen (formand), Jesper Møller Jensen, Jens Hove, Morten Bøttcher, Philip Hasbak, Allan Johansen, Lone Dejbjerg, Per Lav Madsen, Kenneth Egstrup, Ahmad Sajadieh, Hans Mickley, Lars Kjøller-Hansen og Ole May

Holdningspapiret er den 13. april 2012 godkendt af Dansk Cardiologisk Selskabs bestyrelse.

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK