Søge resultat

Visitation og modtagelse af akutte patienter med mistænkt hjertesygdom i FAM og på Hjerteafdeling

I 2011 udarbejdede en skrivegruppe under Dansk Cardiologisk Selskab (DCS) og Dansk Selskab for Akut Medicin (DASEM) et holdningspapir vedrørende »Modtagelse og indlæggelse af akutte patienter med mistænkt hjertesygdom i Fælles Akut Modtagelse (FAM) og på Hjerteafdeling«. Det lå implicit i kommissoriet for dette holdningspapir, at der i løbet af få år skulle foretages
en revision pga. udviklingen inden for akutområdet. Dette er baggrunden for aktuelle holdningspapir.

Det aktuelle holdningspapir har primært til sigte at beskrive, hvilke patienter, der med fordel kan identificeres præhospitalt, og hvorledes disse patienter kan visiteres til vurdering og behandling på FAM eller direkte til en kardiologisk afdeling – enten højt specialiseret eller funktionsbærende enhed, afhængig af den tentative diagnose og dermed behandlingsbehovet.

Den præhospitale diagnostik gør det muligt at fremsætte klare retningslinjer, således Sundhedsstyrelsen og Danske Regioneners ambitioner om optimal modtagelse af akutte patienter kan efterkommes.

Forfattere:
Fra DCS: Jacob Thorsted Sørensen, Lene Holmvang, Nana Valeur, Gro Egholm
Fra DASEM: Christian Skjærbæk, Anders Winter Voldby, Jacob Lundager Forber

icon Download holdningspapiret (187.22 kB)

Rapportinfo
Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK