Kongenitte koronararterie anomalier hos voksne

I forbindelse med såvel invasiv som noninvasiv undersøgelse af koronarkar påvises relativ hyppigt koronararterieanomalier. De fleste er godartede, mens nogle anomali typer kan være forbundet med risiko for alvorlige komplikationer i form af pludselig død. Der mangler imidlertid såvel nationale som europæiske retningslinjer, for udredning ved mistanke om koronararterieanomalier og behandling af voksne patienter med koronararterieanomalier. I den anledning er det relevant at udarbejde et holdningspapir, med henblik på at give anbefalinger for udredning, behandling og viderehenvisning til specialiserede hjertecentre.

Holdningspapiret er primært udarbejdet af cardiac imaging arbejdsgruppen med deltagelse af emnerelaterede arbejdsgrupper: medfødt hjertesygdom, interventionel kardiologi og koronar patofysiologi samt thoraxkirurgi.

 

Rapportinfo

Forfattere: 
Jawdat Abdulla, Klaus Fuglsang Kofoed, Axel Diederichsen, Niels Vejlstrup, Niels Holmark Andersen, Jens Erik Nielsen-Kudsk og Morten Helvind.

Holdningspapiret er den 23. april 2013 godkendt af Dansk Cardiologisk Selskabs bestyrelse.

 

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK