Behandling med ACE-I og ARB i forbindelse med COVID-19

Skrevet af Mads AndersenMandag, 16. marts 2020 22:29

I forbindelse med det nuværende udbrud af COVID-19 har der været enkelte artikler som har rapporteret om overdødlighed hos patienter i behandling med ACE-I og ARB. Teorien bag dette kommer fra observationen at COVID-19 virus bruger ACE2 receptoren til at inficere cellerne og ACE2 er opreguleret hos patienter i behandling med ACE-I og ARB.

Udbredning af denne information via sociale medier og andre kanaler har medført øget bekymring hos patienter og  læger mhp. fortsat behandling med disse lægemidler.

Der er for nuværende ingen videnskabelig evidens som støtter at behandling med ACE-I eller ARB er skadelig i forbindelse med den nuværende COVID-19 pandemi. Tværtimod kan ophør af igangværende behandling medføre forværring i hjertesvigt og hypertension.

ESC anbefaler kraftigt at fortsætte behandling med ACE-I og ARB.

Læs mere her Position Statement of the ESC Council on Hypertension on ACE-Inhibitors and Angiotensin Receptor Blockers COVID-19

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK