DCS i LVS

Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) er aktuelt en sammenslutning af 118 danske lægevidenskabelige selskaber med 24.769 medlemmer. Selskabets formål er fortsat at fremme dansk lægevidenskab og varetage en samlet repræsentation af medlemsselskabernes holdninger og viden herom overfor offentligheden og derunder de centrale sundhedsmyndigheder.

Medlemsselskaberne fordeler sig på 38 såkaldt specialebærende, som varetager de lægevidenkabelige områder der danner basis for specialestrukturen jvf. Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse herom.

De øvrige 80 ikke-specialebærende selskaber repræsenterer lægevidenskabelige områder, som er dele af specialerne (enkelte diagnoser eller kliniske områder) eller kliniske områder mellem flere specialer. En del af disse områder er eller vil blive etablerede som fagområder.

Henrik Steen Hansen er udpejet af DCS til bestyrelsen for LVS. 

Øvrige repræsentanter for DCS i LVS er Axel Diederichsen, Kenneth Egstrup, Jens Christian Gerdes, Peter Riis Hansen, Christian Hassager, Anne Kaltoft, Keld Per Kjeldsen, Jesper Kjærgaard, Mogens Lytken Larsen, Kjeld Lyngborg, Rasmus Møgelvang og Anne Sejr Knudsen.

Læs mere:

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK